Popular Post This Week

No Game No Life BD Episode 9 [Subtitle Malay]

By : azizul95
Eh2, kenapa hitam putih pulak ni?...

Jangan marah eh, sbb lama giler nk keluar episod baru ni hehe. Oh, dan pasal hitam putih tu bkn salah encode apa, mmg animation dia mcm tu dah. Kami sudah renovation bbrapa benda baru bermula dari episod baru ni iaitu,

New Updates:
- New Font for all main, inside, past, double line
- New Color for all as above
- Add blur to past sub
- Add new logo
- Adjusted for font size
- And etc. (Sbb x ingat)


[Sugoi no Fansub] No Game No Life – 09 [720p][BD].mkv
| Mega |




Tiada apa yang dapat membangkitkan semangat seorang "fansubber" untuk meneruskan usaha yang tak memberikan keuntungan padanya selain menerima ulasan dan komen yang dapat membangkitkan diri dan semangat juangnya.

Kimi no Na wa (Your Name.) Bluray (Movie) [Subtitle Malay]

By : azizul95




Type: Movie/Blu-ray
Alternative Title:  Your Name. Kimi no Na wa (Nama awak.)
Episodes: 1
Status: Finished Airing
Aired: Aug 26, 2016
Producers: Kadokawa Shoten, Toho, Sound Team Don Juan, Lawson HMV Entertainment, Amuse, East Japan Marketing & Communications
Studios: CoMix Wave Films
Genres: Drama, School, Supernatural, Romance
Duration:  1 hr. 46 min.
Rating: PG-13 - Teens 13 or older

Synopsis:
Kisah ini bermula apabila Mitsuha Miyamizu, seorang gadis sekolah tinggi, ingin menjalani kehidupan sebagai seorang budak lelaki di bandar Tokyo. Satu impian yang jauh berbeza dengan kehidupannya sekarang di desa. Sementara itu di bandar, Taki Tachibana menjalani kehidupan yang sibuk sebagai pelajar sekolah menengah sambil menyesuaikan pekerjaan sambilan dan berharap masa depan dalam bidang seni bina. Pada suatu hari, Mitsuha terbangun dalam bilik yang bukan miliknya sendiri dan tiba-tiba mendapati dirinya berada dalam kehidupan impian di Tokyo-tetapi dalam tubuh Taki! Dalam pada itu, Taki mendapati dirinya hidup Mitsuha di kawasan pedesaan yang sangat sederhana. Dalam usaha mencari jawapan kepada fenomena aneh ini, mereka mula mencari dan memahami diri antara satu sama lain.

Movie Trailer:

(MOVIE)
KIMI NO NA WA (YOUR NAME.)

>>>> DOWNLOAD LINK DOWN HERE: <<<<
(Wait 5 sec & SKIP AD, then confirm not ROBOT)


BD 720P
BD/HD/HIGH-QUALITY
SIZE: 594MB
FORMAT: x264-MKV

DOWNLOAD HERE:
|  GDRIVE  |  MEGA  |  


------------------------------------------------------------------------------------------------------------
BD 480P
BD/SD/MEDIUM-QUALITY
SIZE: 248MB
FORMAT: x264-MKV

DOWNLOAD HERE:
|  GDRIVE  |  MEGA  |



Terima kasih kerana memuat turun hasil release dari kami, sudilah membantu kami dengan Share kan dan Like post ini sebagai langkah untuk meningkatkan lagi semangat kami dalam mensarikatakan lebih banyak lagi anime pada masa akan datang.

PERHATIAN!!
Kami sekeras-kerasnya menolak sebarang cetakan-semula, menciplak dan share di atas nama keluaran anda. Silakan diberi Credit atas nama fansub  kami apabila hendak di Share dimana-mana blog/website mahupun media social,
serta tidak mengubah apa-apa link yg kami kongsikan,

Koe no Katachi (A Silent Voice) Bluray (Movie) [Subtitle Malay]

By : azizul95






Type: Movie/Blu-ray
Alternative Title:  A Silent Voice, The Shape of Voice, Koe no Katachi (Suara yg Membisu)
Episodes: 1
Status: Finished Airing
Aired: Sep 17, 2016
Producers: Shochiku, Pony Canyon, Kodansha, ABC Animation, Quaras
Genres: Drama, School, Shounen, Shoujo
Duration:  2 hr. 10 min.
Rating: PG-13 - Teens 13 or older

Synopsis:
Kisah ini bermula ketika waktu sekolah rendah, dimana Ishida Shouya sering membuli seorang gadis yang bisu dan pekak, Nishimiya Shouko, sehinggalah gadis ini terpaksa dipindahkan ke sekolah lain. Hasil dari perbuatannya itu, dia mula memulaukan dan membuli dirinya sendiri dengan tidak bercakap dengan sesiapa di sekolahnya, malah dia juga tidak lagi mempunyai apa-apa hala tuju dan harapan untuk dirinya di masa depan.

Ini merupakan kisah yang dipilihnya untuk menebus kesalahannya di masa lalu.


Movie Trailer:



(MOVIE)
KOE NO KATACHI (A SILENT VOICE)

>>>> DOWNLOAD LINK DOWN HERE: <<<<
(Wait 5 sec & SKIP AD, then confirm not ROBOT)


BD 720P
BD/HD/HIGH-QUALITY
SIZE: 620MB
FORMAT: x264-MKV

DOWNLOAD HERE:
GDRIVE  |  MEGA  |  


------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BD 480P
BD/SD/MEDIUM-QUALITY
SIZE: 250MB
FORMAT: x264-MKV

DOWNLOAD HERE:
|  GDRIVE  |  MEGA  |


Terima kasih kerana memuat turun hasil release dari kami, sudilah membantu kami dengan Share kan dan Like post ini sebagai langkah untuk meningkatkan lagi semangat kami dalam mensarikatakan lebih banyak lagi anime pada masa akan datang.

PERHATIAN!!
Kami sekeras-kerasnya menolak sebarang cetakan-semula, menciplak dan share di atas nama keluaran anda. Silakan diberi Credit atas nama fansub  kami apabila hendak di Share dimana-mana blog/website mahupun media social,
serta tidak mengubah apa-apa link yg kami kongsikan,

No Game No Life BD Episode 8 [Subtitle Malay]

By : azizul95
Ok akhirnya dah keluar dah...

Jgn tanya pasal King Crimson tu nanti, sbb sy sndiri x dpt nk kesan game apa yg dorang sebutkan. Anyway, assalamualaikum, dan terima kasih kepada yg masih setia pada fansub ni, walaupun sy sndiri tau dah ramai yg fadeup sbb lama sgt nk update anime baru, kan? Btw, sy cuma blh ckp "sekarang" yg stiap projek/anime yg sy subbing akan bermula mengikut pada "mood" sy, dan bukannya masa lapang lagi. So, mcm mana korang nak bagi sy ada mood utk subbing? Mudah je, pergilah komen apa2 yg patut pasal anime ni dekat fanpage (FB) macam mintak sub tu cepat skit ke, bagi sokongan ke. Apapun yg korang komen, (jgn pergi maki plak ya) itu cuma dpt membangkitkan 30% je utk sy subbing, lagi 70% dekat keinginan sy sndiri, wlaubgaimanapn, itu akan tetap jd pendorong utk sy start projek. Ok sy dah beritahu tip dia, pandai2lah bagi peminat anime yg rasa x sabar tu nanti. Ok, kita masuk ke review episode ni. So, episod kali ni adalah mengenai Gadis Berbulu gebu kita yg mana misteri disebalik kemenangan dan kekebalan dalam permainan Persekutuan Negara Timur, iaitu kekalahan Elves Garden diungkapkan. Jd bersiap sedialah utk pecah kepala memikirkan penyelesaian misteri tu nanti, dan sy recommend supaya pause di ayat yg panjang dan bebelit2 kalau nak faham 100%. Dan episod kali ni jgak ada sdkit glitch (Gambar rosak), 5 saat je rasanya, dan glitch dari MadHouse sndiri smpai ke ED (Nanti korang tgok, korang fahamlah). Okeylah, smpai situ je dulu, teruskan memuat turun dan selamat menonton kepada korang smua.



[Sugoi no Fansub] No Game No Life – 08 [720p][BD].mkv
| Mega |






Tiada apa yang dapat membangkitkan semangat seorang "fansubber" untuk meneruskan usaha yang tak memberikan keuntungan padanya selain menerima ulasan dan komen yang dapat membangkitkan diri dan semangat juangnya.

Blood Lad Episode 10 (Akhir) [Subtitle Malay]

By : azizul95
 
Ok dah datang dah. Dgn ini berakhirlah projek blood lad yang dipimpin oleh sy dr episod 6-10 dan Azali Ali (ep 1-5). Oh dan maaf krn lambat episod kali ni, biasalah hujung2 sem ni, bnyk assignment yg nak kena settle. Ok, sebagai penutupnya sy sediakan sdkit spoiler mcm anime2 episod last lain. Episod ni nak kata happy ending pun x blh jgak. Macam 10 episod tu x ckup kan? Well, harap2 season 2 akn kluar dgn siri yg lbih panjang. Klau umur fansub ni masih panjang sy akn ambik. Oh bercakap psal season 2, ada sdkit kejutan pada penghujung outro (Jgn termiss plak). Itu sajalah dr saya, nak ckp panjang2 pun korang bukan suka sgt nak baca karangan kan. Ok, enjoy the show. Semoga bertemu lagi.


[Sugoi no Fansub] Blood Lad – 10 (END) [720p].mkv
| MEGA |




[Sugoi no Fansub] Blood Lad – 10 (END) [480p].mkv
| Mirror 

No Game No Life BD Episode 7 [Subtitle Malay]

By : azizul95
 Yup, betul tu...

Tp sy blh ckp yg percutian selama 2 bulan tu bersebab ok. First, sibuk, second malas, third gila games. Hahaha, x tipu ok (smua tu setan punya sbb), tp main reason sbnarnya raw (sumber asli video) yg biasa sy download kat fansub mat saleh tu smpai skrg x kluar2 lagi yg baru. Jd sy tunggulah, smpailah sy x tahan sgt sehinggalah sy terpaksa cari inisiatif lain (cari hingga ke dasar pelusuk google) dan akhirnya terjumpalah mereka ni. Satu fail raw utk setiap episod 1GB tau, berbanding dgn tmpat dulu 600MB je, well whatever sy ckp, "utk peminat anime ni sy sanggup" cewah. So, mcm tulah citenya. Review episod kali ni, sy blh ckp "bolehlah", xde aksi, xde ecchi (eh ada ckit, barang wajib), xde games, ada drama (sediakan tuala dan baldi ya), ada sakit2 kepala ckit sbb kena bnyk fikir (siasatan strategi). Oh, dan ada sdkit kesilapan yg tak boleh diperbaiki lagi, sy terlupa nak hardsub sarikata, sbnarnya xde masalah pun dgn softsub, cuma jgn pakai video player yg dah lapuk sgt, sy recommend MPC (Media player classic) atau VLC je. Ok, itu saja, selamat menonton.


[Sugoi no Fansub] No Game No Life – 07 [720p][BD].mkv
| Mega |






Tiada apa yang dapat membangkitkan semangat seorang "fansubber" untuk meneruskan usaha yang tak memberikan keuntungan padanya selain menerima ulasan dan komen yang dapat membangkitkan diri dan semangat juangnya.

No Game No Life BD Episode 6 [Subtitle Malay]

By : azizul95
Perrh!! Apa yg dia tengah layan tu?

Yup, spt yg dijanjikan minggu ini dah keluar, padahal ianya dah siap 3 hari lepas lagi, hehehe sori terlupa. Anyway, kita terus ke review utk episod kali ni. Jika anda baca atau terbaca post dalam fanpage hari tu, sy ada ckp yg episod kali nilah yg paling memenatkan. Well, yup tp berbaloi dgn story terutama permainan mereka nanti kerana mereka akan bertarung dgn watak baru. Oh ya, dan sy juga ada ckp yg sy nak bagi warn. Warn ini adalah kerana scene ecchi melampau ada dlm episod kali ni, sy nasihatkan korang seek forward jika anda menonton bersama keluarga tersayang :P. Sy x jamin apa akn berlaku nanti sbb sy sendiri terkejut, dah macam henta- mksud sy lucah dah. Scene nya keluar sekali je lebih kurang dari 12:37-13:10 dan mereka dah tutup sdkit terutama di bahagian harem nya. Apapun, sy nasihatkan anda menonton seorang diri episod kali ni. Ok, ckup smpai situ je. Happy watching to u.


[Sugoi no Fansub] No Game No Life – 06 [720p][BD].mkv
| Mega |





Tolong disokong fansub kami dan memberi komen yg ikhlas bagi menyemarakkan semangat kami untuk meneruskan projek dan menaikkan nama fansub kami.

No Game No Life BD Episode 5 [Subtitle Malay]

By : azizul95
Tadaima~ Episod kali ni lebih tertumpu kpd Steph, serta raja dan permaisuri kita shj. 

Dan bagaimana Steph terus menerus dikalahkan olh mereka berdua, at least kita blh tengok bnyk jenis permainan kali ni (Warning, episod kali ni agak ecchi/fanservice ok, tp jgn risau sbb ianya x seecchi ep 2 huhu, bnyk yg dah censored). Last sekali pastikan korang x terlepas bahagian extended (Outro/Epilog) dia selepas Lagu Penutup (ED) okey, ada extra lagi ckit tu. Ohya, sdkit info, mulai episod kali ini bitrate audio akn sy kurangkan sdkit bagi mempertajamkan lagi kualiti gambar. Well anda sndiri akn dpt membezakannya nanti, sbnyk 20% sy tingkatkan kualiti gambar, dan 12% pengurangan kualiti audio. Jgn risau mengenai saiz file video, kekal sbb 130mb tu sdh sy rasa besar, walaupun ambik masa encoding tu lbih kurang 12 jam :C . Apapn, selamat menonton semuanya ok, episod strusnya kita akn bertemu lawan baru.


[Sugoi no Fansub] No Game No Life – 05 [720p][BD].mkv
| Mega |





Tolong disokong fansub kami dan memberi komen yg ikhlas bagi menyemarakkan semangat kami untuk meneruskan projek dan menaikkan nama fansub kami.

No Game No Life BD Episode 4 [Subtitle Malay]

By : azizul95
Seperti yg dijangkakan, mereka tetap menang juga... dan menjadi king & queen pd akhirnya.

Sorry for late guys. Okey episod kali ini xde permainan pun yg dimainkan, namun dari segi kosa kata subbing tu sudah ke tahap expert sy buat kali ni. Mengambil masa yg lama jugalah. Oh, dan no ED kara utk episode kali ni. Well, has nothing to say dah. So happy watching guys. 


[Sugoi no Fansub] No Game No Life – 04 [720p][BD].mkv
| Mega |





Tolong disokong fansub kami dan memberi komen yg ikhlas bagi menyemarakkan semangat kami untuk meneruskan projek dan menaikkan nama fansub kami.

K-ON!! [S2] Sarikata Bahasa Malaysia

By : azizul95

Maklumat:
Type: TV
Episodes: 26+1 OVA
Status: Finished Airing
Aired:  Apr 7, 2010 to Sep 29, 2010
Studios: Kyoto Animation
Genres: Comedy, Music, School, Slice of Life
Duration: 24 min. per ep.
Rating: PG-13 - Teens 13 or older 
Credits Fansubs:  Amix Subs
Re-upload: Amix Subs
Sinopsis/Ringkasan Cerita:
Band atau Kugiran pelajar "After School Tea Time (Habis Sekolah Waktu Minum Petang)" (Pemain gitar utama Yui Hirasawa, pemain bass Mio Akiyama, pemain drum Ritsu Tanaika, dan pemain keyboard Tsumugi Kotobuki bersama junior mereka Azusa Nakano sebagai Pemain gitar latar) sudah bersedia untuk graduate dan mengambil langkah baru dalam memimpin kelab mereka. Namun sebelum itu, mereka perlu mengambil ahli baru untuk memastikan kelanjutan kelab muzik ringan mereka ini terus hidup! Gadis-gadis K-On!! sudah bersedia untuk menjadikan tahun terakhir mereka ini tahun yang paling menyemarakkan sekali!


Download/Stream  
-GDrive Host-
(100% asal dari Amixsubs/Amixstream "Welcome back". Tiada unsur ciplak dari kami, we just sharing)
|    Episod 1   |    Episod 2    |    Episod 3    |    Episod 4    |    Episod 5    |

|    Episod 6   |    Episod 7    |    Episod 8    |    Episod 9    |    Episod 10  |

|    Episod 11 |    Episod 12  |    Episod 13  |    Episod 14   |    Episod 15  |

|    Episod 16 |    Episod 17  |    Episod 18  |    Episod 19   |    Episod 20  |

|    Episod 21 |    Episod 22  |    Episod 23  |    Episod 24   |    Episod 25  |

|    Episod 26 |      OVA 1     |


Extra Note: Sesiapa yg mahu download dlm saiz yg lebih kecil (110-80MB) bagi satu2 episod dgn kualiti gambar yg masih cantik, sila gunakan IDM. Caranya sama mcm download dari youtube, kalau anda sdh terbiasalah. 
1. Buka link atas, skip ad dan klik atas gambar video "play" (bkn klik "download" ya)
2. Kemudian akan keluar tanda IDM "Download this video" tp jgn download lagi (Klau x kluar mksudnya extension IDM anda blum install). 
3. Next, klik pula dekat tanda settings video dkat penjuru sblah kanan bawah dan pilih 480p. 
4. Setelah itu barulah klik "Download this video" utk mulakan prosesnya. 
Anda dpt membandingkn sndiri saiz asal dgn saiz stream walaupun kualitinya cuma sdkit berbeza namun saiz file sgt jauh perbandingannya.

(Jika link di atas mengalami masalah atau "dead link" sila laporkan kepada kami atau kepada fansub asal)

K-ON! [S1] Sarikata Bahasa Malaysia

By : azizul95
Maklumat:
Type: TV
Episodes: 13+OVA
Status: Finished Airing
Aired: Apr 3, 2009 to Jun 26, 2009
Studios: Kyoto Animation
Genres: Comedy, Music, School, Slice of Life
Duration: 24 min. per ep.
Rating: PG-13 - Teens 13 or older 
Credits Fansubs:  Amix Subs
Re-upload: Amix Subs
Sinopsis/Ringkasan Cerita:
Mengisahkan tentang Hirasawa Yui, seorang gadis muda dan periang yang baru memasuki sekolah tinggi, terbuai oleh imaginasi sekolah tingginya dia serta-merta tertarik oleh sehelai poster yang mengiklankan "Kelab Muzik Ringan." Sebagai seorang gadis yang periang, tanpa berfikir panjang, dia terus mendaftar; bagaimanapun, Yui mempunyai satu masalah, dia tidak dapat bermain apa-apa alat muzik. Mahu tahu sambungannya, tonton sendirilah hihihi.... Bagi yg baru kenal cite ni terutama yg lelaki, anime ini mungkin nampak macam keperempuanan, dan mgkin korang akn cakap "Hek eleh, cite budak pompuan, apa benda yg bestnya" saya sendiripun first impression pun terfikir begitu. Tapi tidak apabila anda lihat pada ranking dan kepopularan anime ini, cerita ini lebih kepada tontonan umum tidak kira "Shoujo" atau "Shounen", bagi peminat comedy, anime nilah yg korang cari. Saya syorkan korang tonton 2-3 episod dahulu sebelum memutuskan untuk drop anime ni dari "Anime Fav korang" hehe. 


Download/Stream  
-GDrive Host-
(100% asal dari Amixsubs/Amixstream "Welcome back". Tiada unsur ciplak dari kami, we just sharing)
|    Episod 1   |    Episod 2    |    Episod 3    |    Episod 4    |    Episod 5    |

|    Episod 6   |    Episod 7    |    Episod 8    |    Episod 9    |    Episod 10  |

|    Episod 11 |    Episod 12  |    Episod 13  |      OVA 1     |


Extra Note: Sesiapa yg mahu download dlm saiz yg lebih kecil (110-80MB) bagi satu2 episod dgn kualiti gambar yg masih cantik, sila gunakan IDM. Caranya sama mcm download dari youtube, kalau anda sdh terbiasalah. 
1. Buka link atas, skip ad dan klik atas gambar video "play" (bkn klik "download" ya)
2. Kemudian akan keluar tanda IDM "Download this video" tp jgn download lagi (Klau x kluar mksudnya extension IDM anda blum install). 
3. Next, klik pula dekat tanda settings video dkat penjuru sblah kanan bawah dan pilih 480p. 
4. Setelah itu barulah klik "Download this video" utk mulakan prosesnya. 
Anda dpt membandingkn sndiri saiz asal dgn saiz stream walaupun kualitinya cuma sdkit berbeza namun saiz file sgt jauh perbandingannya.

(Jika link di atas mengalami masalah atau "dead link" sila laporkan kepada kami atau kepada fansub asal)

No Game No Life BD Episode 3 [Subtitle Malay]

By : azizul95
 Ini dia! dah mei dah, my favourite game. 

Ditambah lagi, dlm episod ni permainannya sgt kritis sekali, menggabungkan dua permainan popular, Chess & Strategy Game. Di episod inilah yg mula2 menarik perhatian sy utk release anime ni dlm sub malay sbnarnya. Mgkin apabila anda tonton episod ini, akn tergerak hati anda utk ckp (WOW! dgn sdkit air mata meleleh, hahaha). Too bad, sy x ada bnyk masa luang utk siapkan ep 4 secara cepat2. So, diharap bersabarlah ya.

[Sugoi no Fansub] No Game No Life – 03 [720p][BD].mkv
| Mega |





Tolong disokong fansub kami dan memberi komen yg ikhlas bagi menyemarakkan semangat kami untuk meneruskan projek dan menaikkan nama fansub kami.

Blood Lad Episode 09 [Subtitle Malay]

By : azizul95
 
Wah, rupa-rupanya kedatangan Fuyumi ke Dunia Iblis bukanlah satu kebetulan,
kerana dia sebenarnya mempunyai hubungan dengan Bell dan maknya sejak masih kecil lagi...
Apakah maksudnya ni, saksikan sendiri episod kemuncak sebelum episod terakhir.


[Sugoi no Fansub] Blood Lad – 09 [720p].mkv
| MEGA |




[Sugoi no Fansub] Blood Lad – 09 [480p].mkv
| Mirror 

Anime PC Games: Corpse Party PC BloodCovered 2016 Eng Version | Free Download For PC

By : azizul95
Corpse Party: Bloodcovered PC 2016









[ CORPSE PARTY COMING TO PC ]
Team GrisGris' Corpse Party is coming to PC in English later this year! The 2008 remake, this particular version of Corpse Party will come with never before translated extras, including new scenes, new wrong ends, new bgms, and even an extra chapter featuring an adventure version of Corpse Party: Book of Shadows' chilling 'Tooth.'
We hope to see you in class later, students...
(Post From XSEED Games on their Fanpage, June 17, 2014)

Now here we are, on 2016... Look like they keep their promise... For that, we provide Corpse Party PC download link, direct cracked from steam to you.




RelationCorpse Party BloodCovered
TitleCorpse Party
TypeComplete
LanguageEnglish
Publication      Non-free, commercial, steam & GOG
PlatformWindows
Released25 April 2016
Age ratingM- 17+
PublisherXSEED Games





Developer   Team GrisGris
Genre          Horror, Puzzle, Adventure, Indie, RPG
Enhanced PC version:     More Scenes, More Endings, + One extra Chapter, 
original voice acting and art



Corpse Party GOG System Requirement Minimum:



  • OS: Windows XP/Windows Vista/Windows 7/Windows 8/Win 8.1/Win 10
  • Processor: 1.5 GHz
  • Memory: 512 MB RAM
  • Graphics: 64 MB VRAM, 3D accelerator compatible w/ DirectX 9.0c
  • DirectX: Version 9.0c
  • Storage: 4 GB available space



  • Sound Card: Compatible with DirectX 9.0c


  • Download Down Here
    (Steam Edition)
    Credits to 3DM
    (720MB File Size)

    Openload - Download From Here
    Uptobox - Download From Here
    Downace - Download From Here
    Mediafree - Download From Here
    Usercloud - Download From Here
    Zippyshare - Download From Here
    Go4Up (Multilink) - Download From Here
    Multiup (Multilink) - Download From Here


    Download Down Here
    (GOG Edition)
    (720MB File Size)

    Openload - Download From Here
    Uptobox - Download From Here
    Downace - Download From Here
    Mediafree - Download From Here
    Usercloud - Download From Here
    Zippyshare - Download From Here
    Go4Up (Multilink) - Download From Here
    Multiup (Multilink) - Download From Here



    Please, just give us any comment or share your review that can inspire us to post more games like this in the next update. Also, please inform us if the link above got problem or dead link, we will try our best to fix & upload more link to you.

    Tag : ,

    No Game No Life BD Episode 2 [Subtitle Malay]

    By : azizul95

    Okey korang mesti tau permainan owesome atau batu-gunting-kertas ni, permainan paling popular dan paling simple, tp tidak dalam anime ini. Mesti korang akan pening kepala memikirkannya nanti.

    Oleh itu di sini sy akn terangkn sikit cara permainan mereka ini. Ok cuba fahamkn gmbar tu btul2, peraturannya dimana Si Sora cuma blh kluarkn Kertas jika dia ingin menang, dan jika dia kluarkn batu atau gunting walaupun dia menang sekalipun, dia cuma blh dpt seri. Bagi Steph pula, peluang utk menang adalah 2/3 bagi batu & gunting dan 1/3 bagi kertas. Maknanya dia akn pilih batu atau gunting, tapi kalau dia pilih batu, ini memberi Sora peluang utk menang. Maka pilihannya cuma gunting, tp bagaimana pula klau ini cuma strategi perangkap Sora??  


    Note:
    - TS atau subtitle effect akn difokuskan supaya tidak lagi berlaku kecacatan.
    - New file size (130MB), saiz ini akn lebih sesuai dgn bitrate anime siri ini
    yg colorful dan smooth blur.
    - New Kara ED Theme song added.
    - Too much ecchi/fanservice (Pastikan anda menonton episod ini seorang diri, tak pun bersedia utk seek forward sikit nanti)

    [Sugoi no Fansub] No Game No Life – 02 [720p][BD].mkv
    | Mega |





    Tolong disokong fansub kami dan memberi komen yg ikhlas bagi menyemarakkan semangat kami untuk meneruskan projek dan menaikkan nama fansub kami.

    No Game No Life BD Episode 1 [Subtitle Malay]

    By : azizul95


    Yosh ini dia projek baru SnF bagi tahun 2016, semoga projek ini dpt diselesaikan sebelum habis tahun ini jugak. Sudah lama menjadi keinginan saya untuk menterjemah anime ini setelah terpegun melihat anime ini yg memfokuskan pd gamenya yg mencabar minda, anggun dari segi warna dan kena pd genre yg sy minat iaitu game, comedy, fantasy, tidak kurang juga watak utama yg tak boleh dikalahkan dgn mudah spt anime One-punch Man sy rasa. Namun oleh krn fanservice/ecchi dlm anime ini... agak mendebarkan jugalah rasanya untuk buat tu hahaha. Oleh itu sy menangguh anime ini selama lbih kurang 3 tahun sehinggalh ke hari ini. Setelah melihat kpd ranking anime ini yg menduduki tempat No. 1 dalam Top 10 & Best Anime 2010. Anime ini sangat sy syorkan kpd mereka yg sukakan cabaran minda kerana permainan yg mereka mainkan bukanlah utk menunjukkan kehebatan mereka shj, tp utk memberi korang peluang bagi memikirkan jalan dan bagaimana permainan itu dimainkan dan diselesaikan sama seperti Detective Conan. Memang tak dinafikan yg sy juga pening kepala sikit utk terjemahkan serta memikirkan sekali bagaimana utk membuat korang mudah memahami cara permainan itu dimainkan. Maka sy recommend utk "pause" sekali-sekala dan fahami ayat dan note yg sy buat jika anda tidak memahami permainan mereka nanti. Ok itu sahaja buat masa sekarang ni, watch well and learning to solve the puzzle game of the problem hehe.
     
     
    [Sugoi no Fansub] No Game No Life – 01 [720p][BD].mkv
    | Mega |





    Tolong disokong fansub kami dan memberi komen yg ikhlas bagi menyemarakkan semangat kami untuk meneruskan projek dan menaikkan nama fansub kami.

    - Copyright © Sugoi no Fansub - Date A Live - Powered by Blogger - Edited by Azizul95 -