Popular Post This Week

Posted by : azizul95 April 9, 2016



Yosh ini dia projek baru SnF bagi tahun 2016, semoga projek ini dpt diselesaikan sebelum habis tahun ini jugak. Sudah lama menjadi keinginan saya untuk menterjemah anime ini setelah terpegun melihat anime ini yg memfokuskan pd gamenya yg mencabar minda, anggun dari segi warna dan kena pd genre yg sy minat iaitu game, comedy, fantasy, tidak kurang juga watak utama yg tak boleh dikalahkan dgn mudah spt anime One-punch Man sy rasa. Namun oleh krn fanservice/ecchi dlm anime ini... agak mendebarkan jugalah rasanya untuk buat tu hahaha. Oleh itu sy menangguh anime ini selama lbih kurang 3 tahun sehinggalh ke hari ini. Setelah melihat kpd ranking anime ini yg menduduki tempat No. 1 dalam Top 10 & Best Anime 2010. Anime ini sangat sy syorkan kpd mereka yg sukakan cabaran minda kerana permainan yg mereka mainkan bukanlah utk menunjukkan kehebatan mereka shj, tp utk memberi korang peluang bagi memikirkan jalan dan bagaimana permainan itu dimainkan dan diselesaikan sama seperti Detective Conan. Memang tak dinafikan yg sy juga pening kepala sikit utk terjemahkan serta memikirkan sekali bagaimana utk membuat korang mudah memahami cara permainan itu dimainkan. Maka sy recommend utk "pause" sekali-sekala dan fahami ayat dan note yg sy buat jika anda tidak memahami permainan mereka nanti. Ok itu sahaja buat masa sekarang ni, watch well and learning to solve the puzzle game of the problem hehe.
 
 
[Sugoi no Fansub] No Game No Life – 01 [720p][BD].mkv
| Mega |





Tolong disokong fansub kami dan memberi komen yg ikhlas bagi menyemarakkan semangat kami untuk meneruskan projek dan menaikkan nama fansub kami.

- Copyright © Sugoi no Fansub - Date A Live - Powered by Blogger - Edited by Azizul95 -