Popular Post This Week

Posted by : azizul95 May 23, 2016

Maklumat:
Type: TV
Episodes: 13+OVA
Status: Finished Airing
Aired: Apr 3, 2009 to Jun 26, 2009
Studios: Kyoto Animation
Genres: Comedy, Music, School, Slice of Life
Duration: 24 min. per ep.
Rating: PG-13 - Teens 13 or older 
Credits Fansubs:  Amix Subs
Re-upload: Amix Subs
Sinopsis/Ringkasan Cerita:
Mengisahkan tentang Hirasawa Yui, seorang gadis muda dan periang yang baru memasuki sekolah tinggi, terbuai oleh imaginasi sekolah tingginya dia serta-merta tertarik oleh sehelai poster yang mengiklankan "Kelab Muzik Ringan." Sebagai seorang gadis yang periang, tanpa berfikir panjang, dia terus mendaftar; bagaimanapun, Yui mempunyai satu masalah, dia tidak dapat bermain apa-apa alat muzik. Mahu tahu sambungannya, tonton sendirilah hihihi.... Bagi yg baru kenal cite ni terutama yg lelaki, anime ini mungkin nampak macam keperempuanan, dan mgkin korang akn cakap "Hek eleh, cite budak pompuan, apa benda yg bestnya" saya sendiripun first impression pun terfikir begitu. Tapi tidak apabila anda lihat pada ranking dan kepopularan anime ini, cerita ini lebih kepada tontonan umum tidak kira "Shoujo" atau "Shounen", bagi peminat comedy, anime nilah yg korang cari. Saya syorkan korang tonton 2-3 episod dahulu sebelum memutuskan untuk drop anime ni dari "Anime Fav korang" hehe. 


Download/Stream  
-GDrive Host-
(100% asal dari Amixsubs/Amixstream "Welcome back". Tiada unsur ciplak dari kami, we just sharing)
|    Episod 1   |    Episod 2    |    Episod 3    |    Episod 4    |    Episod 5    |

|    Episod 6   |    Episod 7    |    Episod 8    |    Episod 9    |    Episod 10  |

|    Episod 11 |    Episod 12  |    Episod 13  |      OVA 1     |


Extra Note: Sesiapa yg mahu download dlm saiz yg lebih kecil (110-80MB) bagi satu2 episod dgn kualiti gambar yg masih cantik, sila gunakan IDM. Caranya sama mcm download dari youtube, kalau anda sdh terbiasalah. 
1. Buka link atas, skip ad dan klik atas gambar video "play" (bkn klik "download" ya)
2. Kemudian akan keluar tanda IDM "Download this video" tp jgn download lagi (Klau x kluar mksudnya extension IDM anda blum install). 
3. Next, klik pula dekat tanda settings video dkat penjuru sblah kanan bawah dan pilih 480p. 
4. Setelah itu barulah klik "Download this video" utk mulakan prosesnya. 
Anda dpt membandingkn sndiri saiz asal dgn saiz stream walaupun kualitinya cuma sdkit berbeza namun saiz file sgt jauh perbandingannya.

(Jika link di atas mengalami masalah atau "dead link" sila laporkan kepada kami atau kepada fansub asal)

- Copyright © Sugoi no Fansub - Date A Live - Powered by Blogger - Edited by Azizul95 -