Popular Post This Week

Posted by : azizul95 March 15, 2017

Ok akhirnya dah keluar dah...

Jgn tanya pasal King Crimson tu nanti, sbb sy sndiri x dpt nk kesan game apa yg dorang sebutkan. Anyway, assalamualaikum, dan terima kasih kepada yg masih setia pada fansub ni, walaupun sy sndiri tau dah ramai yg fadeup sbb lama sgt nk update anime baru, kan? Btw, sy cuma blh ckp "sekarang" yg stiap projek/anime yg sy subbing akan bermula mengikut pada "mood" sy, dan bukannya masa lapang lagi. So, mcm mana korang nak bagi sy ada mood utk subbing? Mudah je, pergilah komen apa2 yg patut pasal anime ni dekat fanpage (FB) macam mintak sub tu cepat skit ke, bagi sokongan ke. Apapun yg korang komen, (jgn pergi maki plak ya) itu cuma dpt membangkitkan 30% je utk sy subbing, lagi 70% dekat keinginan sy sndiri, wlaubgaimanapn, itu akan tetap jd pendorong utk sy start projek. Ok sy dah beritahu tip dia, pandai2lah bagi peminat anime yg rasa x sabar tu nanti. Ok, kita masuk ke review episode ni. So, episod kali ni adalah mengenai Gadis Berbulu gebu kita yg mana misteri disebalik kemenangan dan kekebalan dalam permainan Persekutuan Negara Timur, iaitu kekalahan Elves Garden diungkapkan. Jd bersiap sedialah utk pecah kepala memikirkan penyelesaian misteri tu nanti, dan sy recommend supaya pause di ayat yg panjang dan bebelit2 kalau nak faham 100%. Dan episod kali ni jgak ada sdkit glitch (Gambar rosak), 5 saat je rasanya, dan glitch dari MadHouse sndiri smpai ke ED (Nanti korang tgok, korang fahamlah). Okeylah, smpai situ je dulu, teruskan memuat turun dan selamat menonton kepada korang smua.



[Sugoi no Fansub] No Game No Life – 08 [720p][BD].mkv
| Mega |






Tiada apa yang dapat membangkitkan semangat seorang "fansubber" untuk meneruskan usaha yang tak memberikan keuntungan padanya selain menerima ulasan dan komen yang dapat membangkitkan diri dan semangat juangnya.

- Copyright © Sugoi no Fansub - Date A Live - Powered by Blogger - Edited by Azizul95 -